7:00 πμ.

9:00 πμ.

Και η μέρα στον Κήπο... ξεκινάει!

Οι πόρτες μας ανοίγουν κατά τις επτά το πρωί, για τους γονείς που δουλεύουν πολύ νωρίς ή πολύ μακριά. Τα πρώτα νυσταγμένα παιδάκια καταφθάνουν, με τα τελευταία να έρχονται το αργότερο μέχρι τις εννιά.

 

Μπορεί λοιπόν η μέρα μας ν’ αρχίζει με λίγη νύστα, αλλά συνεχίζεται σύντομα με καλή διάθεση, δημιουργικότητα και παρέα. Τα μικρότερα παιδάκια δε χάνουν χρόνο για το παιχνίδι -πάντα με τη βοήθεια της δασκάλας- ενώ τα λίγο μεγαλύτερα λένε τα χθεσινοβραδινά νέα τους στους φίλους... Σαν μία πραγματική κοινωνία δηλαδή!

 

  • Μια Μέρα στον Kήπο

Κάπου εκεί, κατά τις εννιά, πλένουμε καλά τα χέρια μας, καθόμαστε στο τραπεζάκι κι απολαμβάνουμε το πρωινό μας. Ο Κήπος της γιαγιάς φροντίζει για τα πιο υγιεινά και πλήρη γεύματα των παιδιών, στα οποία φυσικά μπορεί να προστεθεί από το «μαγικό σακίδιο» της μαμάς ό, τι άλλο χρειάζεται.

 

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται σε όλα τα βασικά γεύματα της ημέρας, τα οποία είναι φροντισμένα από σεφ! Το μεσημέρι για παράδειγμα, επαναλαμβάνετα η παραπάνω τελετουργία. Θέλουμε το πρωινό και μεσημεριανό ν’ αποτελούν μία ευχάριστη στιγμή της ημέρας, ώστε ν’ απολαμβάνουν το φαγητό τους ακόμη και τα παιδάκια που δεν το αγαπούν πολύ ή είναι πιο δύσκολα στα γεύματα.

 

Μετά το μεσημεριανό ακολουθεί ξεκούραση.

 

Ώρα για το πολύτιμο πρωινό!

Ο πολύχρωμος χώρος μας.

Ο χώρος του Σχολείου έχει κάτι από το παιδικό δωμάτιο των ονείρων, όπου το παιχνίδι γίνεται εξερεύνηση κι η εξερεύνηση, παιχνίδι...! Το πολύχρωμο περιβάλλον, τα πολλά και διαφορετικά παιχνίδια εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα, οι ζωγραφιές και χειροτεχνίες από τους μικρούς μαθητές κι ο χαρακτηριστικός, φωτεινός λαχανόκηπος του Κήπου διαμορφώνουν ένα κλίμα που σε κάνει να λες «Αχ, να μέναμε για πάντα παιδιά»!

 

Κάπως έτσι σκέφτεται κι ο ιδιοκτήτης του Κήπου, ο -κατά τους μικρούς φίλους του- κ. Γιώργος. Ναι, ιδιοκτήτης του Κήπου δεν είναι μία γιαγιά όπως ίσως φαντάζεστε από την επωνυμία, αλλά ένας νέος, χαμογελαστός κύριος που δείχνει να γνωρίζει τα πάντα για τη δουλειά του, να λειτουργεί με ευθύνη και κυρίως αγάπη για το παιδί. Αξιοπρόσεχτο μάλιστα είναι το γραφείο του, που ξεχωρίζει για τα παιχνίδια, τη βιβλιοθήκη με τα πολλά βιβλία και παραμύθια και για το μεγάλο ενυδρείο που φιλοξενεί το αγαπημένο του ψάρι, τη Φρίντα.

 

Η ασφαλής θέση μας.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο του Σχολείου αποτελεί η οδική ασφάλεια. Από τη μία η θέση του Κήπου της Γιαγιάς, που βρίσκεται σε μία πάροδο κεντρικού δρόμου στο Παλαιό Φάληρο όπου δεν έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα κι από την άλλη, τα ίδια τα μαθήματα οδικής ασφάλειας που γίνονται στο πλαίσιο των καθημερινών δραστηριοτήτων με τα παιδικά αυτοκινητάκια που διαθέτουμε.

 

Εκμάθηση και χαρά!

Κάθε δραστηριότητα στο Σχολείο μας φροντίζουμε ώστε να έχει εκτός από τον ψυχαγωγικό κι έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Αυτό λοιπόν το «ηθικό δίδαγμα» γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο χάρη στη βιωματική εκμάθηση που ακολουθεί το προσωπικό μας. Μέσα από το παιχνίδι, τη συζήτηση, τη μαγειρική, τη φροντίδα του λαχανόκηπου, τη ζωγραφική, την αριθμητική κτλ, το παιδί μαθαίνει, αναπτύσσεται, ανακαλύπτει τα ταλέντα του, αποκτάει οικολογικές και κοινωνικές ευαισθησίες ενώ απολαμβάνει την ημέρα του στον... Κήπο!

 

Στο «δημιουργικό εργαστήρι», ακόμη κι οι επισκέπτες- γονείς νιώθουν ξανά παιδιά! Μία σειρά από ψυχαγωγικές αλλά και γνωστικές, δημιουργικές δραστηριότητες γεμίζει τον Κήπο με χαμογελαστές, παιδικές φατσούλες.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Κήπου οργανώνει κι «εξωσχολικές» δραστηριότητες, εκπαιδευτικού ή ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

 

Ένα ξεχωριστό τμήμα.

Βρίσκεται στο ισόγειο κι ανήκει αποκλειστικά στα βρέφη μας! Ο Κήπος δέχεται μωράκια από δύο μηνών, τα οποία και φροντίζει με ιδιαίτερη προσοχή, ευθύνη και στοργή.

 

H δύσκολη προσαρμογή.

Στο βασικό καθημερινό πρόγραμμά μας εντάσσεται και η προσαρμογή, για τα καινούργια παιδιά.

Πρόκειται για μία αρκετά ευαίσθητη διαδικασία, κατά την οποία κερδίζουμε την εμπιστοσύνη της μητέρας αλλά και του ίδιου του παιδιού.

 

περισσότερα

 Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός "Ο Κήπος της Γιαγιάς"  εξυπηρετεί τις περιοχές Παλαιού Φαλήρου, Νέα Σμύρνη, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου και Καλλιθέα.

2019 © COPYRIGHT Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ® ALL RIGHTS RESERVED | DESIGN & DEVELOPMENT KIDCOM | POWERED BY BRAINART | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ