Με Αγάπη... του Βρεφονηπιακού Σταθμού "Ο Κήπος της Γιαγιάς"!

Η έννοια της αγάπης είναι για εμάς πολύσημαντη, αφού περιλαμβάνει αυτές της ασφάλειας, της φροντίδας, της καλής ψυχολογίας, της εκπαίδευσης και της πολύπλευρης ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η ημερήσια φροντίδα και η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού!

 

Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και η άμεση επικοινωνία των παιδαγωγών με τους γονείς, μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ιδιαίτερες ανάγκες, τάσεις κι ανησυχίες του κάθε παιδιού.  Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός "Ο Κήπος της Γιαγιάς" διαθέτει μόνιμο-έμπειρο και άριστα εκπαιδευμένο, εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς κι υψηλή αναλογία δασκάλων-παιδιών, ώστε να παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα και εποπτεία.

 

Οι ίδιοι οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία προσαρμογής του βρέφους ή νηπίου στον Κήπο κι συνεργάζονται σε αυτό με τις παιδαγωγούς. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό οι γονείς να περάσουν χρόνο με τις δασκάλες στους χώρους του σχολείου, ώστε να νιώσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τα παιδιά θα μπορέσουν να αισθανθούν το σχολείο ως δεύτερο σπίτι τους.

 

Το παιδί της προσχολικής ηλικίας, από βρέφος ακόμη, βρίσκεται σε μια ταχύτατα εξελικτική διαδικασία κατά την οποία κατακτά σταδιακά την αυτονομία κι αυτάρκεια του. Τα παιδιά έχουν αστείρευτη όρεξη για την ανάπτυξη του γνωστικού πεδίου και της κοινωνικότητάς τους, όρεξη που εμείς οι ενήλικες δεν πρέπει να περιορίζουμε!

 

Στόχος μας είναι το κάθε παιδί να μάθει να λειτουργεί ομαλά μέσα στο σύνολο μιας ομάδας, χωρίς να χάνει την ατομικότητά του.  Αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν παίρνει πρωτοβουλίες, σκέφτεται δημιουργικά, εκφράζεται ελεύθερα κι ανακαλύπτει τα ταλέντα και τις ικανότητές του.

 

Στον "Κήπο της Γιαγιάς" το παιδί θα κάνει τους πρώτους του φίλους,
θ’ αναπτύξει την προσωπικότητά του και θ’ αγαπήσει το να πηγαίνει σχολείο.

 

  • Τονίζουμε πως διατηρούμε την απαιτούμενη εχεμύθεια για όποιο ευαίσθητο θέμα  αφορά τα “λουλουδάκια” του Κήπου μας και προσέχουμε ώστε οι γονείς να αισθάνονται ασφάλεια κάθε φορά που μας εμπιστεύονται τα μικρά τους.

2019 © COPYRIGHT Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ® ALL RIGHTS RESERVED | DEVELOPMENT KIDCOM | POWERED BRAINART | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ